Konzervativna stomatologija

Naša ordinacija u oblasti konzervativne stomatologije koristi najkvalitetnije materijale eminentnih proizvođača. U izradi estetskih plombi, sa istom pažnjom usmereni smo kako prema prednjim, tako i prema bočnim zubima.

Plombe izrađujemo poštujući standrade morfologije, a sve u cilju postizanja prirodnog izgleda zuba i vraćanju funkcije prilikom žvakanja.

Endodontsko lečenje pulpe

Pulpitisi, odnosno oboljenja pulpe mogu da budu izazvana od strane brojnih uzročnika. Karijes zuba smatra se najčešćim i najznačajnijim uzročnikom.

Karijes koji se ne sanira, vremenom može dovesti do infekcije pulpe i pojave prvih bolova. Ukoliko se pacijent ne javi svom zubaru, obično dolazi do gangrene i progresije dalje u kost iznad vrha korena. Javljaju se jaći bolovi i mogući otok usta i obraza. Obično se pacijenti jave u ovom stadijumu bolesti, gde je lečenje otežano , a pacijent ima jake bolove.Cilj endodontske terapije je uklanjanje bakterija iz korena, mehaničkim i hemijskim metodama i hermetičko zatvaranje kanalnog sistema, potom konzervativna ili protetska nadoknada.

U našoj ordinaciji se radi sa modernim uređajima, i obrađuju se kanali mašinskom instrumentacijom. Ove metode pokazale su daleko veću efikasnost pri endodontskom lečenju u odnosu na ručnu instrumentaciju. Iako endodontska terapija nije uvek uspešna i neizvestan je ishod lečenja, prilikom rada sa mašinskom instrumentacijom, izlečenje je skoro zagarantovano.

Da ne bi došlo do potrebe za endodontskim lečenjem, potrebno je javiti se  stomatologu ranije, da bi se na vreme zaustavila progresija karijesa i uspešno izlečio zub.

Stomatološki pregledi i retroalveoarni RTG zuba

Vršimo kratki besplatni stomatološki pregled, kao i potpuni (duži) koji obuhvata:.

  1. Uzimanje anamneze
  2. Klinički pregled zuba, uzimanje statusa svakog zuba pojedinačno
  3. Klinički pregled gingive-desni oko svakog zuba
  4. Klinički pregled mekih tkiva usta, sluznice obraza, nepca, poda usta i jezika
  5. Inspekcije celokupnog orofacijalnog sistema

Potpun pregled traje najmanje 30 minuta.

Uslugu retroalvernog snimanja zuba (mali snimci), takođe vršimo u ordinaciji.

Fiberglas kočići

Da bi sprečili nastanak frakture zuba, kao i postigli ojačanje endodontski lečenog zuba upotrebljavaju se fiberglas kočići.

Kompozitni kočići ojačani staklenim vlaknima (FRC kočići) su napravljeni od staklastih vlakana, neorganskog punioca i smole matriksa i više od pola zauzimaju staklasta vlakna usmerena čitavom dužinom uzdužne ose kočića. Najčešće se primenjuju prilikom protetske primene endodonski lečenih zuba.

Konzervativni tretman zuba kod dece svih uzrasta, kao i edukacija dece o pravilnoj oralnoj higijeni

Dečiji zubi su osetljiviji od zuba odrasle osobe. Od malena ih moramo učiti o održavanju oralne higijene- kako prati zube, kada se ide na pregled, kako se održava higijena usta.

Konzervativni tretman zuba kod dece

Loše oralne navike kod dece mogu dovesti do ozbiljnih stomatoloških problema, poput karijesa i bolesti desni. Od trenutka kada deca dobiju zube, počinju da razvijaju dobre i loše oralne navike.

Najveći udeo u oralnoj higijeni kod dece predstavljaju roditelji. Pravilnom edukacijom roditelja kao i deteta dovodi do boljeg oralnog zdravlja, kao i manjeg straha od stomatologa, koji je u današnje vreme bespotrebno prisutan.

Kako možemo da vam pomognemo?


ili zakažite vaš pregled putem forme