Izbeljivanje zuba

Izbeljivanje zuba je najpopularnija stomatološka intervencija kojom se uklanjaju različite diskoloracije sa površine zuba i postiže svetlija, belja nijansa. Kod svih metoda i materijala za izbeljivanje odvija se isti hemijski proces, oksidacija, a materijali koji se uglavnom koriste su vodonik-peroksid i karbamid-peroksid u različitim koncentracijama.  Beljenje zuba je stomatološka intervencija koja daje trenutne rezultate, a može se obaviti u jednoj poseti ordinaciji ili u kućnim uslovima. 

Priprema za beljenje zuba podrazumeva popravku svih zuba, saniranje svih karijesnih lezija, ali i stanja gingivitisa i paradontopatije. 

Trajanje postignutih rezultata zavisi isključivo od pacijenta, načina ishrane (ne preporučuje se česta konzumacija kafe, čajeva, crnog vina), pušenja i nivoa održavanja oralne higijene. 

Više o izbeljivanju možete pročitati na našem BLOG-u

Ambulantno beljenje vitalnih i avitalnih zuba

Ambulantno beljenje se postiže nanošenjem 40 posto vodonik-peroksida na površinu zuba i upotrebom LED lampe čiji je zadatak da ubrza proces. Procedura se sastoji od nanošenja zaštitne maske oko desni, dve/tri aplikacije vodonik-peroksida i nanošenja gela sa fluorom za zaštitu zuba nakon tretmana. Postupak traje sat do sat ipo vremena, nakon čega se sprovodi poseban režim ishrane u trajanju od tri dana kojim se održava postignut efekat.

Noćno beljenje u kućnim uslovima pomoću silikonskog kalupa

Kućno beljenje podrazumeva aplikaciju vodonik ili karbamid peroksida manjih koncentracija, pomoću splinta, koji se izrađuje u ordinaciji na osnovu prethodno uzetog otiska zuba. Prilikom predaje splinta pacijentu, stomatolog vrši obuku pacijenta o korišćenju splinta i gela za beljenje zuba. Postupak traje nekoliko dana, obično 7 do 10 dana. Pacijent splint nosi tokom noći, nakon noćnog nošenja splint se uklanja iz usta, a višak gela se uklanja sa četkicom za zube.

Kako možemo da vam pomognemo?


ili zakažite vaš pregled putem forme